Την  επικείμενη επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Τζάντε με επίκεντρο το Ναυάγιο και την πολυσυζητημένη αγοραπωλησία σχολίασε χθες το πρωί μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, υπογραμμίζοντας πως κάποιοι επιδιώκουν αντιπολίτευση άνευ ουσίας. Ο Βουλευτής σημείωσε πως σκοπίμως και για να εξυπηρετήσουν μια αντιπολιτευτική κριτική, κάποιοι συγχέουν την αγοραπωλησία των 15.000 στρεμμάτων, με την οποία και ο ίδιος είναι αντίθετος ως προς τον τρόπο που έγινε, με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Ναυαγίου και προανήγγειλε μια συνάντηση με τον νέο Υπουργό Τουρισμού.

Τόνισε ακόμη πως ο σχεδιασμός του Υπουργείου Τουρισμού προχωρεί κανονικά με στόχο της αξιοποίηση αλλά και την φροντίδα του Ναυαγίου που  σήμερα κινδυνεύει με αφανισμό!

Ας σημειωθεί πως μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε πως η  νέα ηγεσία θα ακολουθήσει τις πολιτικές επιλογές της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού ενώ υπάρχει έτοιμο Νομοσχέδιο το οποίο είχε καταρτίσει η προηγούμενη ηγεσία και θα κατατεθεί επιτόπου στο Κοινοβούλιο , λύνοντας  σειρά από ζητήματα σχετικά με τον τουριστικό κλάδο.

Ρίχνοντας τα βέλη του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην Κυβέρνηση όταν συνάφθηκε το πολυσυζητημένο συμβόλαιο, ενώ δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του ήταν αυτοί που μεσολάβησαν στην συμφωνία.

«Που βρίσκονταν όλα αυτά τα χρόνια; Ήρθαν στο Τζάντε να τοποθετηθούν για το Ναυάγιο, συνδέοντας ατυχώς το Νομοσχέδιο με την αγοραπωλησία;» σημείωσε ο Βουλευτής επαναλαμβάνοντας σε ότι αφορά το Ναυάγιο πως το Κράτος θα παρέμβει στη δική του περιουσία για έναν ασφαλή χώρο, που θα αναδείξει το αξιοθέατο.

«Αν δεν παρέμβει το Κράτος σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει Ναυάγιο και αυτό θα δημιουργήσει μεγάλο πλήγμα για το νησί αλλά και για τη Ζάκυνθο. Εδώ και 40 χρόνια η τοπική κοινωνία δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στην περιοχή και πλέον καλείται να παρέμβει η Πολιτεία. Πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή του πλοίου  και να βελτιώσουμε την εικόνα. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή και να κλείσουν τα αυτιά τους σε αυτούς που θέλουν να μπερδέψουν το Ναυάγιο με μια αγοραπωλησία με πολλά σκοτεινά σημεία . Έχω ξεκαθαρίσει πως είμαι αντίθετος με την αγοραπωλησία με τον τρόπο που έγινε και θεωρώ πως σε λίγο καιρό η Δικαιοσύνη θα ξεκαθαρίσει την υπόθεση»  κατέληξε.

Πηγή:Ermis News
Κοινοποιήστε το!