Λεπτομέρειες για την επιστροφή των μαθητών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία έδωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ερμή ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευ. Αγγελούσης κάνοντας γνωστά τα μέτρα που θα ισχύσουν σε περίπτωση θετικού κρούσματος σε εκπαιδευτικό ή σε μαθητή, μια που πρόκειται για ηλικίες στις οποίες δεν έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Αν και ευχήθηκε η φετινή σχολική χρονιά να κυλήσει χωρίς προβλήματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς λόγω της πανδημίας, υπογράμμισε πως η σχολική κοινότητα είναι σε ετοιμότητα για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Χθες  πάντως, σε νηπιαγωγείο χωριού του Τζάντε υπήρξε ένα συμβάν με μαθητή, ο γονέας του οποίου δεν ήθελε το παιδάκι να εξεταστεί με τεστ ούτε να φορέσει μάσκα με αποτέλεσμα το νήπιο να μείνει εκτός σχολικής μονάδας, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.

«Στόχος του Υπουργείου είναι η φετινή σχολική χρονιά να γίνει με δια ζώσης διδασκαλία και έχουν  ληφθεί μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Τα μέτρα αυτά σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους  εκπαιδευτικούς ή μαθητές περιλαμβάνουν τα τεστ δύο φορές την εβδομάδα ή τη  βεβαίωση νόσησης ή  το πιστοποιητικό εμβολιασμού» ανέφερε ο κ. Αγγελούσης τονίζοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Τζάντε έχουν εμβολιαστεί και ο εμβολιασμός έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες με τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων. Το εμβόλιο έχει γίνει από το 93% των εκπαιδευτικών και στο Τζάντε.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, ενώ επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων.

Για  τις στενές επαφές προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και συγκεκριμένα για ανεμβολιάστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα απαιτούνται δυο εργαστηριακά τεστ – rapid πέραν των προβλεπομένων, ενώ αν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν κοντά στο κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ (τις ημέρες που δεν κάνουν τα δυο εργαστηριακά).

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Ζακύνθου  αναφερόμενος στο προσωπικό των σχολείων  έκανε γνωστό πως φέτος έγιναν 89 διορισμοί μόνιμου προσωπικού, ενώ διορίστηκαν και 103 αναπληρωτές. Μέχρι τις 25 του μήνα θα καλυφθούν και τα κενά που συνεχίζουν να  υπάρχουν σήμερα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

ermisnewsroom

Πηγή:Ermis News
Κοινοποιήστε το!