Ολοκληρώνοντας την τελευταία δεκαετία, ο συνιδρυτής του Ethereum Vitalik Buterin επανεξέτασε τις προβλέψεις του που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, επιδεικνύοντας την ικανότητα να έχει δίκιο σε αφηρημένες ιδέες παρά σε ζητήματα ανάπτυξης λογισμικού κατά την παραγωγή.

Ο Μπούτεριν ξεκίνησε το νήμα στο Twitter απευθυνόμενος στο άρθρο του στις 23 Ιουλίου 2013 στο οποίο τόνισε τα βασικά οφέλη του Bitcoin ( BTC ) – τη διεθνότητα και την αντίσταση στη λογοκρισία. Ο Buterin προέβλεψε τις δυνατότητες του Bitcoin να προστατεύει την αγοραστική δύναμη των πολιτών στο Ιράν, την Αργεντινή, την Κίνα και την Αφρική.

Ωστόσο, ο Buterin παρατήρησε επίσης μια αύξηση στην υιοθέτηση stablecoin καθώς είδε Αργεντινές επιχειρήσεις να λειτουργούν στο Tether ( USDT ). Υποστήριξε τις δεκαετίες του ιδέες σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της ρύθμισης του Bitcoin.

Ο επιχειρηματίας εξακολουθεί να πιστεύει ότι «το διαδίκτυο των χρημάτων δεν θα πρέπει να κοστίζει περισσότερο από 5 σεντ ανά συναλλαγή» και τόνισε τις συνεχείς προσπάθειες του Ethereum να βελτιώσει τις δυνατότητες επεκτασιμότητας του blockchain.

«Μου άρεσαν τα altcoin πριν τα altcoin ήταν ωραία», πρόσθεσε ο Buterin επικαλούμενος ένα άρθρο όπου βασίστηκε αυτόν τον ισχυρισμό με τρία επιχειρήματα: διαφορετικές αλυσίδες βελτιστοποιούνται για διαφορετικούς στόχους, το κόστος πολλών αλυσίδων είναι χαμηλό και χρειάζεται μια εναλλακτική σε περίπτωση που η βασική ομάδα ανάπτυξης είναι λανθασμένος.

Από την άλλη πλευρά, ο Buterin οπισθοχώρησε όσον αφορά την υποστήριξή του στο Bitcoin Cash ( BCH ), δηλώνοντας ότι οι κοινότητες που σχηματίζονται γύρω από μια εξέγερση, ακόμα κι αν έχουν καλό σκοπό, συχνά δυσκολεύονται μακροπρόθεσμα, προσθέτοντας ότι «εκτιμούν τη γενναιότητα έναντι της ικανότητας και ενωμένοι γύρω από την αντίσταση και όχι μια συνεκτική πορεία προς τα εμπρός».

“Πολλά σωστά (βασικά προβλεπόταν το “DeFi”), αν και η αποθήκευση αρχείων + υπολογισμός με κίνητρα δεν έχει απογειωθεί τόσο πολύ (ακόμα;) και φυσικά μου έλειψαν εντελώς τα NFT.”

Ολοκληρώνοντας τα ευρήματα, ο Buterin υποστήριξε τα ένστικτα που τον βοήθησαν να διορθώσει τα λάθη από νωρίς, δηλώνοντας: «Στην τεχνολογία, είχα πιο συχνά δίκιο σε αφηρημένες ιδέες παρά σε θέματα προγραμματιστών λογισμικού παραγωγής. Έπρεπε να μάθω να καταλαβαίνω το τελευταίο με τον καιρό».

Σχετικά: Ο Vitalik Buterin περιγράφει τον οδικό χάρτη του «τελικού παιχνιδιού» για το ETH 2.0

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο Buterin μοιράστηκε το όραμά του για έναν «εύλογο οδικό χάρτη» για το ETH 2.0, προτείνοντας «ένα δεύτερο επίπεδο πονταρίσματος, με χαμηλές απαιτήσεις πόρων» για την επικύρωση κατανεμημένων μπλοκ.

Επιπρόσθετα, πρότεινε την εισαγωγή του fraud-proof ή του ZK-SNARKS που μπορεί να χρησιμεύσει ως φθηνότερη εναλλακτική λύση για τους χρήστες για τον έλεγχο της εγκυρότητας του μπλοκ. Σύμφωνα με τον Buterin:

“[Με αυτές τις ενημερώσεις] λαμβάνουμε μια αλυσίδα όπου η παραγωγή μπλοκ εξακολουθεί να είναι συγκεντρωμένη, αλλά η επικύρωση μπλοκ δεν είναι αξιόπιστη και εξαιρετικά αποκεντρωμένη, και η εξειδικευμένη μαγεία κατά της λογοκρισίας εμποδίζει τους παραγωγούς μπλοκ να λογοκρίνουν.”

Πηγή:
Κοινοποιήστε το!