Την Πέμπτη, αντικρουόμενες αναφορές εμφανίστηκαν στη Ρωσία σχετικά με την κατάσταση των ρυθμιστικών υποθέσεων κρυπτονομισμάτων. Πρώτον, μια αναφορά του Reuters ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας επιδιώκει την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων, επικαλούμενη κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τον εκρηκτικό όγκο των συναλλαγών. Εάν εφαρμοστεί, η κίνηση θα ευθυγραμμιστεί με τις παρατηρήσεις του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν τον περασμένο μήνα, ο οποίος δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα «έχουν υψηλούς κινδύνους» σε επενδυτικό φόρουμ στη Μόσχα. Η κεντρική τράπεζα της χώρας ετοιμάζει επί του παρόντος μια συμβουλευτική έκθεση για το θέμα.

Ωστόσο, ο Anatoly Aksakov, πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Αγορών της Δούμας [Ρωσικό Κοινοβούλιο], έδωσε την ακόλουθη δήλωση σε συνέντευξη Τύπου την ίδια ημέρα, όπως αναφέρθηκε από το τοπικό ειδησεογραφικό μέσο interfax.ru και μεταφράστηκε από την Cointelegraph:

Υπάρχει μια πολύ σκληρή προσέγγιση σχετικά με την πλήρη απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων, όπως η απόκτηση ή η ιδιοκτησία. Υπάρχει [επίσης] μια προσέγγιση όπου πρέπει να υπάρχουν κατάλληλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, όπου όλα είναι νομιμοποιημένα, διαφανή και κατανοητά από τους ρυθμιστικούς φορείς. Θα ήταν ευκολότερο για την Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία της Ρωσίας να φορολογήσει τέτοιες συναλλαγές [ανταλλαγής].

Ο Πρόεδρος Aksakov εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στον κανονισμό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στη χώρα, επικαλούμενος παράγοντες όπως η φορολογία εξόρυξης και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τις επιχειρήσεις. Οι αρχές της χώρας δίνουν προτεραιότητα στην εκτόξευση ενός ρουβλίου CBDC και έχουν θεσπίσει σκληρές καταστολές στον ιδιωτικό τομέα κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των αμοιβαίων κεφαλαίων να επενδύουν σε Bitcoin (BTC). Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι Ρώσοι συναλλάσσονται περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε κρυπτονομίσματα.

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: ZHIYUAN SUN

Article: https://cointelegraph.com/news/russia-to-decide-between-blanket-crypto-ban-and-legalizing-exchanges-in-2022

Πηγή:Giannis Andreou
Κοινοποιήστε το!