Στις 2 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele μοιράστηκε πέντε ανοδικές προβλέψεις για την απόδοση του Bitcoin ( BTC ) για το έτος 2022.

Πέρυσι, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα υπό την προεδρία Bukele ως αντίμετρο στον αυξανόμενο πληθωρισμό στη χώρα. Από τη νομιμοποίηση, ο πρόεδρος απέκτησε 1.370 BTC για το αποθεματικό της χώρας και επανεπένδυσε τα απραγματοποίητα κέρδη του σε νέα έργα υποδομής, συμπεριλαμβανομένων ενός νοσοκομείου και ενός σχολείου .

Ο Πρόεδρος Bukele προέβλεψε ότι δύο ακόμη χώρες θα ενταχθούν στο Ελ Σαλβαδόρ για να υιοθετήσουν το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα το 2022. Την ίδια χρονιά, αναμένει μια ανοδική πορεία που θα ανεβάσει την τιμή του BTC στο νέο υψηλό όλων των εποχών των 100.000 $.

Ο Bukele οραματίζεται επίσης μια επερχόμενη εκρηκτική ανάπτυξη για τις δύο εσωτερικές πρωτοβουλίες του Ελ Σαλβαδόρ που βασίζονται στο BTC – τα ομόλογα Bitcoin City και Volcano . Όπως ανέφερε προηγουμένως η Cointelegraph, ο πρόεδρος προβλέπει ότι το Bitcoin City θα γίνει μια πλήρως λειτουργική πόλη με κατοικημένες περιοχές, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, ένα λιμάνι, «τα πάντα γύρω από το Bitcoin».

Σύμφωνα με τον Bukele, η «Bitcoin City θα ξεκινήσει την κατασκευή» φέτος, υπονοώντας την ανάπτυξη της εικονικής πόλης που υποστηρίζεται από ομόλογα BTC $1 δισεκατομμυρίου. Παράλληλα με αυτή την εξέλιξη, προβλέπει υπερεγγραφή των ομολόγων του Volcano.

Ο Bukele προβλέπει επίσης ότι το Bitcoin θα γίνει μείζον εκλογικό ζήτημα στις αμερικανικές εκλογές φέτος και είπε στους οπαδούς του στο Twitter να είναι σε επιφυλακή για «μια τεράστια έκπληξη» στο συνέδριο Bitcoin 2022.

Σχετικό: Ορισμένοι Σαλβαδόροι ισχυρίζονται ότι λείπουν κεφάλαια από τα πορτοφόλια Chivo τους

Η κύρια υιοθέτηση του Bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ συνάντησε μια σειρά από τεχνικά εμπόδια, με τα τελευταία να είναι αναφορές για ελλείψεις κεφαλαίων από το εσωτερικό πορτοφόλι Bitcoin της χώρας, το Chivo.

Όπως ανέφερε η Cointelegraph, τουλάχιστον 50 κάτοικοι του Σαλβαδόρ ανέφεραν απώλειες συνολικού ύψους άνω των 96.000 δολαρίων τον Δεκέμβριο, λόγω ενός υποτιθέμενου άγνωστου σφάλματος στο πορτοφόλι Chivo.

Πηγή:
Κοινοποιήστε το!