Νομικά μέτρα κατά του “Δικτύου Συνεργασίας” Ζακύνθου ως προς τη  νομιμότητα των αποφάσεων που έλαβε η Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέας διοίκησης αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου χθες το μεσημέρι, με το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη  να επαναφέρει το ζήτημα της νόμιμης εκπροσώπησης του Δήμου.

Θυμίζουμε πως από τις εκλογικές διαδικασίες που έλαβαν χώρα στην 1η Γενική Συνέλευση του Δικτύου, το Δήμο Ζακύνθου  εκπροσωπούν στο διοικητικό συμβούλιο οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γιώργος Τσουρουνάκης και Νίκος Καλαμαράς. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την πρόθεση για ασφαλιστικά μέτρα  και αγωγή κατά της εταιρείας Δίκτυο Συνεργασίας Ζακύνθου για παράνομη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης.

Βολές της αντιπολίτευσης για την στάση του κ. Ν. Σπίνου

Ο Δήμαρχος αλλά και ο Αντιδήμαρχος Ν. Σπίνος που συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση μίλησαν για ένα μεθοδευμένο σχέδιο ώστε η δημοτική αρχή να μείνει εκτός της διοίκησης του Δικτύου, ενώ ειδικά ο κ. Σπίνος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός σημειώνοντας πως αυτοί που οδήγησαν την ΣΑΖ σε αδιέξοδο, σήμερα αναλαμβάνουν την τύχη του Δικτύου.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε πως δεν υπάρχει καμία διάθεση προσωπικών αντιπαραθέσεων, ούτε έχει κάτι εναντίον του Δικτύου, αλλά ζήτησε την τήρηση του Νόμου και σεβασμό στο θεσμό του Δημάρχου που υπηρετεί.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαχώρισαν τη θέση τους, με τον κ. Ξένο να σημειώνει πως είναι αργά για αντιδράσεις και πως ο Δήμαρχος επιχειρεί να διορθώσει λάθη που έκανε στη Γενική Συνέλευση, ενώ ο κ. Αβράμης αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο κ. Σπίνος ψήφισε θετικά σε όλες τις αποφάσεις που πήρε η Γενική Συνέλευση του Δικτύου.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε μια απόφαση που θίγει το Δήμαρχο ενώ δεν τηρείται το Καταστατικό» ανέφερε ο κ. Αρετάκης σημειώνοντας πως  η Γενική Συνέλευση που έγινε δεν ήταν έγκυρη καθώς αντί  για 3 δημοτικούς συμβούλους ο Δήμος έπρεπε να εκπροσωπηθεί με έναν εκπρόσωπο.

«Είναι αδιανόητο η δημοτική αρχή να μην εκπροσωπείται στο Δίκτυο» σημείωσε, επαναφέροντας και πάλι τις τεράστιες εκκρεμότητες που υπάρχουν με την εκκαθάριση της ΣΑΖ.

Ο κ. Αβράμης αναρωτήθηκε αν ο Δήμαρχος θέλει να κλείσει το Δίκτυο και η απάντηση του κ. Αρετάκη ήταν πως επιδιώκει την σωστή και νόμιμη λειτουργία.

«Ποτέ δε θέλω να κλείσει ούτε η εταιρεία, ούτε καμία επιχείρηση. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει λόγο ο Δήμος, Είναι δυνατόν να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο στο  Δίκτυο συνδυασμός με δύο συμβούλους;» είπε ο Δήμαρχος, με τον κ. Αβράμη να επανέρχεται και να ρωτά για ποιο λόγο ο Σπίνος δεν υπέβαλε ένσταση αλλά  και αν έγινε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη για την επίμαχη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ξένος  σημείωσε πως άλλο είναι  η ΣΑΖ άλλο το Δίκτυο.

«Και στις δύο  εταιρείες συμμετέχει ως μέτοχος ο  Δήμος, Το Δίκτυο συστάθηκε μπροστά στο αδιέξοδο της ΣΑΖ. Να αναλάβετε πρωτοβουλίες για εκκαθάριση ΣΑΖ. Το Δίκτυο μπορεί να έχει καταστατικές παραβάσεις, αλλά αυτό έπρεπε να λυθεί στη Γενική Συνέλευση. Τώρα είναι αργά, έπρεπε να έχετε παρέμβει αν διαφωνείτε στη Γενική Συνέλευση. Κάνατε λάθη που δυστυχώς δε διορθώνονται. Συμμετείχατε στη Γενική Συνέλευση, νομιμοποιήσατε τις διαδικασίες με την παρουσία σας. Ακόμη και με 3 εκπροσώπους, είχατε δυνατότητα να διαπραγματευτείτε την εκπροσώπηση του Δήμου στο Δίκτυο. Μια που έχετε πολύ καλή σχέση με ΠΙΝ. Τα ασφαλιστικά μέτρα δε θα έχουν κανένα αποτέλεσμα « ανέφερε ο κ. Ξένος καλώντας το Δήμαρχο να  παρακολουθεί τις διαδικασίες από κοντά και να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη ΣΑΖ.

Ο κ. Σπίνος που ήταν παρών στην Γενική Συνέλευση θέλησε να πάρει λόγο :

«Οι ίδιοι που εκπροσωπούν την ΣΑΖ, είναι σήμερα στο Δίκτυο. Είναι αλήθεια ότι η επιλογή για 3 εκπροσώπους και όχι έναν, ήταν για να ακολουθηθεί μια προδιαγεγραμμένη πορεία Εγώ αυτό βίωσα στη Γενική Συνέλευση. Στόχος ήταν να μείνει ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή  απέξω. Οι  ίδιοι άνθρωποι που έχουν πολλά ερωτηματικά για τη διοίκηση που άσκησαν, ανέλαβαν και τώρα. Δεν μπορούμε να είμαστε απλοί παρατηρητές σε μια σαθρή κατάσταση, Το Δίκτυο είναι σημαντικό για Δήμο, ΠΙΝ αλλά και τους ιδιώτες επενδυτές» σημείωσε ο κ. Σπίνος για να δεχτεί τα πυρά του κ. Αβράμη για το γεγονός ότι ψήφισε υπέρ σε μια σειρά από προτάσεις όπως η απαλλαγή του προηγούμενου Δ.Σ, οι απολογισμοί κτλ

Ο Αντιδήμαρχος υπεραμύνθηκε της στάσης του, σημειώνοντας  ότι αξιολόγησε την ανάγκη να υπάρχει πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης για αυτό και ενέκρινε τα  πεπραγμένα. «Έκανα τις παρατηρήσεις μας, αλλά έκρινα πως δεν ήταν κρίσιμο τότε να υπάρξει αντιπαράθεση, Φάνηκε ξεκάθαρα πως υπάρχει συνεννόηση και εγώ αντέδρασα λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην εκπροσωπείται η δημοτική αρχή» τόνισε.

Την αντιπαράθεση ακολούθησε η ψηφοφορία με τους κ.κ. Αρετάκη, Σπίνο, Καψαμπέλη, Κακολύρη, Βαρβαρίγο να ψηφίζουν υπέρ και τους Ξένο, Αβράμη κατά της πρότασης για νομικά μέτρα.

ermisnewsroom

Πηγή:Ermis News
Κοινοποιήστε το!