Προηγουμένως, οι επενδυτές κατά των κρυπτονομισμάτων στρέφονται όλο και περισσότερο στο Bitcoin και τους αδελφούς του ως αντιστάθμισμα έναντι των ανησυχιών για τον πληθωρισμό νομισμάτων fiat.

Ένα παράδειγμα είναι ο γεννημένος στην Ουγγαρία δισεκατομμυριούχος Thomas Peterffy, ο οποίος, σε μια έκθεση του Bloomberg την 1η Ιανουαρίου, είπε ότι θα ήταν συνετό να υπάρχει το 2-3% του χαρτοφυλακίου κάποιου σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, σε περίπτωση που το fiat «πάει στην κόλαση». Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιουσία του είναι 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία της Peterffy, Interactive Brokers Group Inc., ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει συναλλαγές κρυπτογράφησης στους πελάτες της στα μέσα του 2020 μετά την αυξημένη ζήτηση για την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Η εταιρεία προσφέρει επί του παρόντος Bitcoin, Ethereum, Litecoin και Bitcoin Cash, αλλά θα επεκτείνει αυτή την επιλογή κατά άλλα 5-10 νομίσματα αυτόν τον μήνα.

Ο Peterffy, ο οποίος κατέχει ο ίδιος μια άγνωστη ποσότητα κρυπτογράφησης, είπε ότι είναι πιθανό τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία να αποκομίσουν «εξαιρετικές αποδόσεις» ακόμα κι αν ορισμένα μπορούσαν επίσης να μηδενιστούν σύμφωνα με το Bloomberg. «Νομίζω ότι μπορεί να πάει στο μηδέν και νομίζω ότι μπορεί να φτάσει στο ένα εκατομμύριο δολάρια», πρόσθεσε προτού δηλώσει «Δεν έχω ιδέα».

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο δισεκατομμυριούχος προέβλεψε ότι το Bitcoin θα μπορούσε να εκτιναχθεί έως και 100.000 δολάρια προτού οι αγορές αρχίσουν να υποχωρούν.

Σχετίζεται με: Ο Tom Peterffy πιστεύει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να καταστρέψει μπορεί να φτάσει στα 100.000 $ πριν καταρρεύσει

Ο ιδρυτής της Bridgewater Associates, Ray Dalio, είναι ένας άλλος διάσημος δισεκατομμυριούχος που αποκάλυψε ότι το χαρτοφυλάκιό του περιείχε λίγο Bitcoin και Ethereum πέρυσι. Αυτή η αποκάλυψη ήρθε μόλις λίγους μήνες αφότου αμφισβήτησε τις ιδιότητες της κρυπτογράφησης ως αποθήκη αξίας.

Τώρα έχει αλλάξει αυτή τη στάση και βλέπει τις επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης ως «εναλλακτικά χρήματα» σε έναν κόσμο όπου «τα μετρητά είναι σκουπίδια» με τον πληθωρισμό να διαβρώνει την αγοραστική δύναμη.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Dalio σχολίασε ότι ήταν εντυπωσιασμένος με τη διάρκεια της κρυπτογράφησης , προτού δηλώσει «Τα μετρητά, τα οποία οι περισσότεροι επενδυτές πιστεύουν ότι είναι η ασφαλέστερη επένδυση είναι, νομίζω, η χειρότερη επένδυση».

Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Paul Tudor Jones αγόρασε επίσης Bitcoin πέρυσι , χαρακτηρίζοντας την κίνηση ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού.

Τα πακέτα τόνωσης που προκαλούνται από την πανδημία έχουν προκαλέσει οικονομική αναταραχή σε ολόκληρο τον κόσμο, οι συνέπειες από τις οποίες θα μπορούσαν να παραμείνουν για δεκαετίες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλό 4 δεκαετίας στο 6,8%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ), καθώς το κόστος των καθημερινών αγαθών συνεχίζει να αυξάνεται.

Οι δισεκατομμυριούχοι βλέπουν ήδη τα σημάδια κινδύνου με τα νομίσματα fiat και τη χειραγώγηση των κεντρικών τραπεζών και στρέφονται όλο και περισσότερο σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης. Το 2022 θα μπορούσε να δει περισσότερους πλούσιους επενδυτές να ενταχθούν στις τάξεις τους, αν συνεχιστεί η τάση.

Πηγή:
Κοινοποιήστε το!