Η σφαίρα των κρυπτονομισμάτων επεκτείνεται και κινείται πέρα ​​από τις σκιές του Bitcoin (BTC) και του Ether (ETH). Η ευρύτερη αποδοχή των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain στην οποία βασίζεται θα αποτελέσουν spinoff για άλλους τομείς της οικονομίας.

Τα κρυπτονομίσματα αποκτούν ευρύτερη υιοθέτηση
Οι συμμετέχοντες στον κλάδο είπαν ότι η ευρεία υιοθέτηση τεχνολογίας που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη το 2022, ενώ ο ανταγωνισμός αυξάνεται επίσης μεταξύ διαφορετικών blockchains και τομέων.

Ο Devin Ryan, διευθυντής έρευνας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας στην επενδυτική τράπεζα JMP Securities, πιστεύει ότι ο τελευταίος χρόνος απέδειξε ότι το κρυπτονόμισμα ήρθε για να μείνει. Μιλούσε στο marketwatch.com και είπε ότι η αγορά και το τρέχον οικονομικό καθεστώς αλλάζουν σιγά σιγά για να το εξυπηρετήσουν. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ένα ισχυρό ενδιαφέρον για την επιτυχία της παρούσας προσπάθειας.

Περισσότεροι παίκτες και επομένως μεγαλύτερος ανταγωνισμός
Το μεγαλύτερο γεγονός που σηματοδότησε την ενηλικίωση των κρυπτονομισμάτων ήταν η υιοθέτηση του Bitcoin ως νόμιμου χρήματος από το Ελ Σαλβαδόρ. Πολλοί μεγάλοι παίκτες όπως η Amazon, η Visa, η Walmart, η Fidelity προσλαμβάνουν ειδικούς για ρόλους που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Η σημερινή συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων αξίζει 2,39 τρισεκατομμύρια δολάρια και το ETH και το BTC αντιπροσωπεύουν μόνο το 50% αυτού του αριθμού. Με άλλα λόγια, πολλοί νέοι παίκτες και διαφορετικές μορφές οργάνων που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, όπως το NFT, το ETF και τα Stable Coins μπαίνουν επίσης στην αρένα.

Περισσότερες επιχειρήσεις που σχετίζονται με κρυπτονόμισματα θα γίνουν δημόσιες το 2022. Έτσι θα υπάρξει μια νέα εισροή χρηματοδότησης. Αυτές περιλαμβάνουν ανταλλακτήρια από εξορύκτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εώς και εταιρείες πληρωμών. Καθώς η αγορά επεκτείνεται, μπορεί κανείς να αναμένει νέες καταχωρίσεις και αλλαγές καθώς οι εταιρείες κερδίζουν και χάνουν μερίδιο αγοράς.

Ο Ντιόγκο Μόνικα, πρόεδρος και συνιδρυτής της Anchorage Digital, της πρώτης ομοσπονδιακά ναυλωμένης τράπεζας κρυπτονομισμάτων, αισθάνεται τεράστιες δυνατότητες για το κρυπτονόμισμα και το Blockchain, πολύ πέρα ​​από τα πιο ευρέως γνωστά κρυπτονομίσματα όπως το BTC ή το ETH.

Οι αρχές ζητούν περισσότερη ρύθμιση
Τα κρυπτονομίσματα βασίζονται στο Blockchain και στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. Αυτή η ανωνυμία το καθιστά ιδανικό για απατεώνες και τρομοκράτες. Ωστόσο, η ανωνυμία δημιουργεί επίσης ορισμένα προβλήματα. Ως εκ τούτου, υπάρχουν εκκλήσεις για καλύτερες ρυθμίσεις. Ωστόσο, αυτό είναι ένα δίκοπο μαχαίρι και περισσότεροι κανονισμοί θα οδηγούσαν και πάλι στα προβλήματα που μαστίζουν τα τρέχοντα οικονομικά καθεστώτα. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου και καθώς ο κλάδος ωριμάζει, θα μπορούσε να βρεθεί λύση σε αυτά τα προβλήματα.

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Parasshuram Shalgar

Article: https://coingape.com/cryptocurrency-emerges-beyond-bitcoin-and-ether-shadows/

Πηγή:Giannis Andreou
Κοινοποιήστε το!