Το Bitcoin (

Η αυξημένη υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων από θεσμικούς επενδυτές το 2021 είναι ένα άλλο μακροπρόθεσμο θετικό. Σύμφωνα με την CoinShares, οι καθαρές εισροές σε κεφάλαια κρυπτογράφησης το 2021 ήταν πάνω από 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πλειοψηφία πάνω από τα δύο τρίτα των εισροών κρυπτονομισμάτων ήταν στο Bitcoin.

Θα μπορούσε το Bitcoin να ξεκινήσει μια νέα ανοδική κίνηση τον Ιανουάριο, τραβώντας επιλεγμένα altcoins υψηλότερα; Ας μελετήσουμε τα γραφήματα των κορυφαίων 5 κρυπτονομισμάτων που μπορεί να παραμείνουν θετικά βραχυπρόθεσμα.

BTC/USDT

Το Bitcoin διαπραγματεύεται μεταξύ του εκθετικού κινούμενου μέσου όρου 20 ημερών (48.720 $) και της ισχυρής υποστήριξης στα 45.456 $ τις τελευταίες ημέρες. Αυτό υποδηλώνει ότι η αγορά στεγνώνει σε υψηλότερα επίπεδα.

Ημερήσιο διάγραμμα BTC/USDT. Πηγή: TradingView

Και οι δύο κινητοί μέσοι όροι πέφτουν και ο δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) βρίσκεται στην αρνητική ζώνη, υποδεικνύοντας ότι οι αρκούδες έχουν το πάνω χέρι. Εάν η τιμή μειωθεί από τον EMA των 20 ημερών, οι αρκούδες θα προσπαθήσουν να βυθίσουν την τιμή κάτω από τα 45.456 $. Εάν καταφέρουν να το κάνουν αυτό, θα μπορούσε να ξεκινήσει το επόμενο σκέλος της πτωτικής τάσης στα 42.000$ και μετά στα 40.000$.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν η τιμή σπάσει πάνω από το EMA των 20 ημερών, το ζεύγος BTC/USDT θα μπορούσε να ανέλθει στον απλό κινητό μέσο όρο των 50 ημερών (52.332 $). Ένα διάλειμμα και ένα κλείσιμο πάνω από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας ανοδικής κίνησης που θα μπορούσε να φτάσει το επίπεδο ανανέωσης 61,8% Fibonacci στα 58.686 $.

Διάγραμμα 4 ωρών BTC/USDT. Πηγή: TradingView

Το διάγραμμα 4 ωρών δείχνει ότι το ζεύγος δεσμεύεται σε εύρος μεταξύ 45.456 $ και 51.936,33 $. Η τιμή έχει ανακάμψει από τα 45.456 $ και εάν οι ταύροι ωθήσουν το ζεύγος πάνω από το 50-SMA, θα υποδηλώσει συσσώρευση σε χαμηλότερα επίπεδα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή στα 51.936,33 $.

Αντίθετα, εάν η τιμή μειωθεί από το 50-SMA, οι αρκούδες θα κάνουν μια ακόμη προσπάθεια να τραβήξουν το ζεύγος κάτω από τα 45.456 $. Εάν τα καταφέρουν, το ζευγάρι θα μπορούσε να συνεχίσει την πτωτική τάση με τον επόμενο στόχο στα 38.975,67 $.

LUNA/USDT

Το διακριτικό LUNA της Terra προσπαθεί να συνεχίσει την ανοδική του τάση, αλλά οι αρκούδες έχουν άλλα σχέδια, πλησιάζοντας τα 93,81 $.

Ημερήσιο διάγραμμα LUNA/USDT. Πηγή: TradingView

Οι ανοδικοί κινητοί μέσοι όροι και ο δείκτης RSI στη θετική περιοχή υποδηλώνουν ένα μικρό πλεονέκτημα για τους αγοραστές. Εάν η τιμή ανακάμψει για άλλη μια φορά από τον EMA 20 ημερών (82 $), θα υποδηλώσει ότι οι ταύροι συνεχίζουν να συσσωρεύονται στις πτώσεις.

Στη συνέχεια, το ζεύγος LUNA/USDT θα προσπαθήσει να σπάσει πάνω από τα 93,81 $ και να αμφισβητήσει το υψηλό όλων των εποχών στα 103,60 $. Ένα σπάσιμο και κλείσιμο πάνω από αυτήν την αντίσταση θα μπορούσε να ξεκινήσει το επόμενο σκέλος της ανοδικής τάσης στα 135,26 $.

Αντίθετα, εάν η τιμή υποχωρήσει και σπάσει κάτω από το EMA 20 ημερών, θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή στη βραχυπρόθεσμη τάση. Το ζευγάρι θα μπορούσε στη συνέχεια να πέσει στα 65,15 $.

Διάγραμμα 4 ωρών LUNA/USDT. Πηγή: TradingView

Η αναπήδηση από τα 81,11 $ αντιμετωπίζει πωλήσεις στη ζώνη μεταξύ του 50% ανανέωσης Fibonacci στα 92,35 $ και του επιπέδου 61,8% της ανανέωσης στα 95,01 $. Οι αρκούδες θα προσπαθήσουν τώρα να τραβήξουν την τιμή κάτω από το 20-EMA και τη γραμμή ανοδικής τάσης.

Εάν το κάνουν αυτό, το ζεύγος θα μπορούσε να πέσει στα $84 και στη συνέχεια στα $81,11. Ένα διάλειμμα και ένα κλείσιμο κάτω από αυτή την υποστήριξη θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ότι οι αρκούδες επέστρεψαν στο παιχνίδι.

Αντίθετα, εάν η τιμή ανακάμψει από το τρέχον επίπεδο ή τη γραμμή ανοδικής τάσης, οι αγοραστές θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν το ζεύγος πάνω από τα 95,01 $ και να δοκιμάσουν ξανά την αντίσταση στα 103,60 $.

FTM/USDT

Η Fantom (FTM) έχει απορρίψει την αντίσταση στα 2,67 $, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι αρκούδες υπερασπίζονται αυτό το επίπεδο με σθένος.

Ημερήσιο διάγραμμα FTM/USDT. Πηγή: TradingView

Το ζεύγος FTM/USDT θα μπορούσε να πέσει στο EMA 20 ημερών που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ισχυρή υποστήριξη. Μια απότομη ανάκαμψη αυτής της υποστήριξης θα υποδηλώνει ότι οι αγοραστές συσσωρεύονται σε πτώσεις.

Ο αυξανόμενος EMA 20 ημερών (2,03 $) και ο RSI πάνω από το 68 υποδηλώνουν ότι η διαδρομή της ελάχιστης αντίστασης είναι προς τα πάνω.

Ένα διάλειμμα και κλείσιμο πάνω από 2,67 $ θα υποδηλώνει ότι οι ταύροι έχουν επιστρέψει στο παιχνίδι. Το ζεύγος θα μπορούσε στη συνέχεια να ξεκινήσει την πορεία του προς τα βόρεια προς τα 3,17 $ και μετά στα 3,48 $. Οι αρκούδες θα πρέπει να τραβήξουν και να διατηρήσουν την τιμή κάτω από $2 για να ακυρώσουν το ανοδικό συναίσθημα.

Διάγραμμα 4 ωρών FTM/USDT. Πηγή: TradingView

Το διάγραμμα 4 ωρών δείχνει έναν σχηματισμό στρογγυλοποιημένου πυθμένα, ο οποίος θα ολοκληρωθεί σε ένα διάλειμμα και θα κλείσει πάνω από την αντίσταση πάνω από τα 2,67 $. Εάν η τιμή ανακάμψει από το 20-EMA, οι ταύροι θα προσπαθήσουν ξανά να ξεπεράσουν το φράγμα στα 2,67 $. Εάν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να ξεκινήσει η ανοδική κίνηση.

Αντίθετα, εάν η τιμή σπάσει κάτω από το 20-EMA, θα υποδηλώσει ότι η βραχυπρόθεσμη ανοδική δυναμική θα μπορούσε να αποδυναμωθεί. Το ζεύγος θα μπορούσε στη συνέχεια να πέσει στο 50-SMA και αργότερα στην ισχυρή υποστήριξη στα 2 $.

Σχετικά: Τρεις λόγοι για τους οποίους το μοντέλο stock-to-flow του PlanB δεν είναι αξιόπιστο

ATOM/USDT

Το Cosmos ( ATOM ) έσπασε και έκλεισε πάνω από την γενική αντίσταση στα 34 $ την 1η Ιανουαρίου. Οι κινητοί μέσοι όροι ολοκλήρωσαν ένα ανοδικό crossover, υποδεικνύοντας ότι οι ταύροι έχουν το πάνω χέρι.

Ημερήσιο γράφημα ATOM/USDT. Πηγή: TradingView

Εάν η τιμή διατηρηθεί πάνω από τα $34, η ανοδική ορμή θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω και το ζεύγος ATOM/USDT θα μπορούσε να ανέλθει στα $38 και αργότερα στα $43,28. Οι κινούμενοι μέσοι όροι έχουν ολοκληρώσει ένα ανοδικό crossover και ο RSI βρίσκεται στη θετική ζώνη, υποδεικνύοντας ότι οι ταύροι έχουν τον έλεγχο.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν η τιμή σπάσει και κλείσει κάτω από τα 34 $, θα υποδηλώνει ότι οι αρκούδες προσπαθούν να παγιδεύσουν τους επιθετικούς ταύρους. Το ζευγάρι θα μπορούσε στη συνέχεια να πέσει στο EMA 20 ημερών (28 $).

Εάν η τιμή ανακάμψει από αυτό το επίπεδο, οι ταύροι θα κάνουν μια ακόμη προσπάθεια να ξεπεράσουν το γενικό εμπόδιο, αλλά εάν το ζεύγος σπάσει κάτω από τους κινητούς μέσους όρους, η πτώση θα μπορούσε να επεκταθεί στα 25 $.

Διάγραμμα 4 ωρών ATOM/USDT. Πηγή: TradingView

Και οι δύο κινητοί μέσοι όροι έχουν κλίση και ο RSI βρίσκεται σε θετικό έδαφος, υποδηλώνοντας ότι οι ταύροι έχουν το πάνω χέρι. Εάν η τιμή ανακάμψει από τον 20-EMA, θα σηματοδοτήσει ότι το κλίμα παραμένει θετικό και οι έμποροι αγοράζουν με πτώση.

Η ανοδική κίνηση θα μπορούσε να συνεχιστεί σε ένα διάλειμμα και να κλείσει πάνω από 37 $. Αντίθετα, εάν οι αρκούδες τραβήξουν την τιμή κάτω από το 20-EMA, μπορεί να οδηγήσει σε κράτηση κερδών από βραχυπρόθεσμους εμπόρους. Αυτό μπορεί να μειώσει την τιμή στο 50-SMA.

ONE/USDT

Το Harmony (ONE) έχει φτάσει στη γραμμή πτωτικής τάσης όπου οι αρκούδες είναι πιθανό να αναπτύξουν σκληρή αντίσταση. Εάν η τιμή μειωθεί από το τρέχον επίπεδο, το altcoin θα μπορούσε να πέσει στο EMA 20 ημερών (0,24 $).

Ημερήσιο γράφημα ONE/USDT. Πηγή: TradingView

Εάν η τιμή ανακάμψει από τον EMA 20 ημερών, θα υποδηλώσει ότι το συναίσθημα παραμένει ανοδικό και ότι οι επενδυτές συσσωρεύονται σε πτώσεις. Οι ταύροι θα προσπαθήσουν και πάλι να ωθήσουν την τιμή πάνω από τη γραμμή πτωτικής τάσης.

Εάν τα καταφέρουν, θα προτείνει την έναρξη μιας νέας ανοδικής κίνησης. Ο πρώτος ανοδικός στόχος είναι 0,34 $ και ένα διάλειμμα πάνω από αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επανέλεγχο στα 0,38 $. Αυτή η θετική άποψη θα ακυρωθεί εάν η τιμή πέσει κάτω και πέσει κάτω από 0,21 $.

Διάγραμμα ONE/USDT 4 ωρών. Πηγή: TradingView

Το διάγραμμα 4 ωρών δείχνει τον σχηματισμό ενός μοτίβου κούπας και λαβής, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε ένα διάλειμμα και θα κλείσει πάνω από 0,29 $. Αυτή η ρύθμιση αντιστροφής έχει στόχο μοτίβου στα 0,38 $. Είναι απίθανο να είναι μια ευθεία παύλα στον στόχο-στόχο, επειδή οι αρκούδες είναι πιθανό να αναπτύξουν ισχυρή αντίσταση στα 0,34 $.

Αντίθετα, εάν η τιμή υποχωρήσει από το τρέχον επίπεδο, θα μπορούσε να πέσει στους κινητούς μέσους όρους. Εάν αυτή η υποστήριξη σπάσει, το ζεύγος ONE/USDT θα μπορούσε να μειωθεί στα 0,21 $. Μια αναπήδηση από αυτήν την υποστήριξη θα μπορούσε να διατηρήσει το εύρος του ζεύγους μεταξύ 0,21 $ και 0,27 $ για κάποιο χρονικό διάστημα.

Οι απόψεις και οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της Cointelegraph. Κάθε κίνηση επένδυσης και συναλλαγών εμπεριέχει ρίσκο, θα πρέπει να διεξάγετε τη δική σας έρευνα όταν λαμβάνετε μια απόφαση.

Πηγή:
Κοινοποιήστε το!