Ο Alan είναι ο επικεφαλής νομικός διευθυντής στο PrimeBlock, μια επιχείρηση βιώσιμης εξόρυξης Bitcoin, πάροχος λύσεων υποδομής και μέλος του συμβουλίου εξόρυξης Bitcoin, με τοποθεσίες σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

“Θα δούμε’περισσότερες χώρες να υιοθετούν την κρυπτογράφηση ως νόμιμο νόμισμα. Θα δούμε επίσης τις κεντρικές κυβερνήσεις να βγαίνουν και να παίρνουν τα δικά τους νομίσματα και να τα βάζουν σε blockchain. Η Κίνα έχει ήδη πει ότι πρόκειται να το κάνει, γεγονός που θα επιταχύνει τον πραγματικό ανταγωνισμό για ιδιωτικά κρυπτονομίσματα από την άποψη των πληρωμών. 

Τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών δεν παρουσιάζουν ανταγωνισμό από την άποψη της προστασίας της αξίας ή του πληθωρισμού, επειδή εξακολουθούν να είναι το ίδιο νομισματικό νόμισμα, υπόκεινται στην ίδια χειραγώγηση νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες. Είναι σίγουρα κάτι που είναι πλήρως ψηφιακό, διαφανές και έχει τόσο καλά όσο και πολύ τρομακτικά πράγματα που το συνοδεύουν. Η ελπίδα είναι ότι, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι διάλογοι γύρω από τα CBDC θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με τη διατήρηση των αξιών της κοινωνίας μας στο μυαλό, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού μας απορρήτου και του ελέγχου.

Το πώς θα το διαχειριστεί η Κίνα έναντι των ΗΠΑ θα διαφέρει, επομένως ο διάλογος πρέπει να θέτει συνειδητά τις σωστές ερωτήσεις. Υπάρχει ένας τρόπος να παρασυρθείς με την τεχνολογία που πραγματικά αγνοεί τις θεμελιώδεις, κοινωνικές, πολιτικές, φιλοσοφικές και νομικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στην κοινωνία. Είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο — Δεν το υποτιμώ ούτε το υπερεκτιμώ. Η κυβέρνηση έχει τώρα πολύ ρυθμιστικό έλεγχο των συστημάτων πληρωμών, τραπεζικών και νομισματικών συστημάτων ρυθμίζοντας σημαντικούς μεσάζοντες όπως τράπεζες και άλλες οντότητες. Αυτό θα μας επηρεάσει επιτόπου σε μικροεπίπεδο.”

Πηγή:
Κοινοποιήστε το!