Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) επεκτείνουν περαιτέρω τον ενθουσιασμό και το άνοιγμα τους στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων καθώς το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC) έχει εκφράσει τις προθέσεις του να υποστηρίξει και να ρυθμίσει περαιτέρω τον τομέα, σε μια προσπάθεια «δημιουργίας νέων οικονομικών τομέων».

Το κρατικό κέντρο εκδηλώσεων και εκθέσεων του Ντουμπάι ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι σύντομα θα γίνει μια ολοκληρωμένη ζώνη και ρυθμιστής για ψηφιακά στοιχεία, προϊόντα, χειριστές και ανταλλακτήρια.

Το κέντρο θα σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα για αυτόν τον προοδευτικό τομέα εντός του Ντουμπάι, μαζί με τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα του Ντουμπάι για τη δημιουργία ενός «ελκυστικού περιβάλλοντος για τον τομέα».

Σημείωσε επίσης ότι αυτό θα γίνει στο πλαίσιο αυστηρών προτύπων προστασίας των επενδυτών σε συνδυασμό με μέτρα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

«Η ανακοίνωση που εντάσσεται στις προσπάθειες για περαιτέρω ανάπτυξη εικονικών περιουσιακών στοιχείων και αγορών του Ντουμπάι, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πλαισίου για καινοτόμα χρηματοοικονομικά προϊόντα, την υιοθέτηση νέων τάσεων που βασίζονται στην προηγμένη υποκείμενη τεχνολογία blockchain, όπως τα non fungible tokens (NFT) και τα κρυπτονομίσματα».

Αυτή η εξέλιξη είναι ένα άλλο προοδευτικό βήμα στις προσπάθειες των ΗΑΕ προς την υποστήριξη της βιομηχανίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και blockchain, όπως ακριβώς έκανε με προηγούμενες τεχνολογικές καινοτομίες. Η εκθετική αναπτυξιακή ανάπτυξη του Ντουμπάι το έχει πλέον τοποθετήσει ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μητροπολιτικές περιοχές στον κόσμο.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ειδικά το Ντουμπάι, είναι γνωστά για τη φιλόξενη στάση τους στην τεχνολογία κρυπτονομισμάτων και blockchain. Η πόλη έχει ήδη γίνει σημείο για πολλές ελεύθερες οικονομικές ζώνες, οι οποίες επιτρέπουν τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων βάσει καθιερωμένου κανονισμού. Επιπλέον, η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ντουμπάι είχε επίσης ανακοινώσει την απόφασή της να εργαστεί σε ένα ολιστικό ρυθμιστικό πλαίσιο κρυπτονομισμάτων ως μέρος του επιχειρηματικού της σχεδίου για το 2021.

Ο φύλακας έχει ήδη εισαγάγει ένα πλαίσιο για τη ρύθμιση επενδυτικών συμβολαίων, με περισσότερα να ακολουθήσουν σύντομα. Οι πρόσφατες ρυθμιστικές εγκρίσεις περιλαμβάνουν επίσης την έναρξη του πρώτου κεφαλαίου Bitcoin αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Με την έναρξη των ρυθμιζόμενων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων καθ’ οδόν και την αυξημένη υποστήριξη και τους κανονισμούς σε ισχύ, η μετατροπή του Ντουμπάι σε κόμβο κρυπτονομισμάτων φαίνεται σχεδόν πλήρης.

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article: https://ambcrypto.com/dubai-world-trade-center-to-turn-into-cryptocurrency-hub-and-regulator/

Πηγή:Giannis Andreou
Κοινοποιήστε το!