Το Play It Forward DAO (PIF DAO) ξεκίνησε το 2022 ανακοινώνοντας ότι συγκέντρωσε 6 εκατομμύρια δολάρια από ιδιώτες επενδυτές, μόλις έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του.

Το DAO περιλαμβάνει μια συντεχνία με περισσότερους από 40.000 παίκτες και 3.000 μελετητές σε όλες τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία, η διαχείριση όλων των οποίων γίνεται μέσω ενός προγράμματος διαχείρισης μελετητών play-to-earn (P2E).

Επί του παρόντος, το DAO έχει παίκτες σε πολλά αξιόλογα παιχνίδια Metaverse P2E, συμπεριλαμβανομένων των Axie Infinity, Thetan Arena, Pegaxy και Dragonary.

Ο συνιδρυτής Cholo Maputol είπε στην Cointelegraph ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την κλιμάκωση των προγραμμάτων υποτροφιών του DAO, την κλιμάκωση της πλατφόρμας του P2E και τη χρηματοδότηση ορισμένων επενδύσεων πρώιμου σταδίου σε παιχνίδια P2E και έργα υποδομής.

“Ο στόχος του PIF DAO δεν είναι να πάρει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, αλλά να μεγαλώσει την πίτα και να αυξήσει τις ανταμοιβές για τους παίκτες.”

Σε μια ανακοίνωση στις 2 Ιανουαρίου , το DAO δήλωσε ότι ο γύρος συγκέντρωσης κεφαλαίων αντιπροσωπεύει την επόμενη φάση της «δημιουργίας μιας πλατφόρμας που θα μετατρέψει το Play-to-Earn σε μια εμπειρία Plug-and-Play για περισσότερες συντεχνίες και παίκτες παγκοσμίως».

Η Maputol εξήγησε στην Cointelegraph ότι το παιχνίδι P2E μπορεί να είναι απρόσιτο σε πολλούς παίκτες επειδή απαιτεί πολλή τεχνική τεχνογνωσία για να ξεκινήσετε, όπως η δημιουργία πορτοφολιού και η αγορά κουπονιών.

«Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα οικοσύστημα που αφαιρεί όλα αυτά, ώστε οποιοσδήποτε προπονητής ή παίκτης να μπορεί να ξεκινήσει απρόσκοπτα το παιχνίδι για να κερδίσει (plug-and-play).»

Οι σημαντικότεροι επενδυτές που συμμετείχαν στο τραπέζι ήταν η Signum Capital, η οποία έχει επίσης υποστηρίξει άλλα αξιόλογα έργα, όπως το Polkadot και το Ren.

Άλλοι συνεργάτες που εγγράφηκαν ήταν οι Kyber Ventures, UOB Venture Management, Jump Capital, GBV, LD Capital, Great South Gate, Octava, 975 Capital, Arcane Group, Tokocrypto, AU21, Double Peak Group, Faculty Group, NxGen, DWeb3 Capital, GSR , SL2 Capital και Mintable.

Σχετικά: Τα παιχνίδια που παίζουν για να κερδίσουν εγκαινιάζουν την επόμενη γενιά πλατφορμών

Ο ιδρυτής της Kyber, Loi Luu, δήλωσε ότι «επένδυσαν με σιγουριά στο PIF λόγω του μοναδικού συστήματος τυχερών παιχνιδιών τους, το οποίο μπορεί να δώσει αξία στην οικονομία του Play-to-Earn στο σύνολό του», προτού προσθέσει:

«Πιστεύουμε ότι το κίνημα P2E θα συνεχίσει να είναι ισχυρό και θα ενσωματώνει δεκάδες εκατομμύρια νέους χρήστες στο Metaverse».

Το PIF DAO ήταν παλαιότερα γνωστό ως Railings University, πριν αλλάξει το όνομά του τον Δεκέμβριο του 2021.

Πηγή:
Κοινοποιήστε το!