Ο δημιουργός του μοντέλου Bitcoin stock-to-flow, PlanB, παραμένει bullish για το Bitcoin παρά την πρόσφατη αστάθεια της αγοράς. Σε ένα πρόσφατο tweet, ο αναλυτής είπε ότι δεν θα εγκαταλείψει το S2F ακόμα κι αν η αγορά αποκλίνει από την πρόβλεψή του αυτή τη στιγμή.

Παραδέχεται ότι θα χρειαζόταν ένα μικρό θαύμα για την τιμή του Bitcoin να έχει «100 χιλιάδες Χριστούγεννα». Ωστόσο, υποστηρίζει ότι είτε αυτό συμβεί είτε όχι, θα συνεχίσει να αναμένει από την αγορά να παρακολουθεί το μοντέλο S2F. Προσθέτει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που φαίνεται ότι το μοντέλο δεν ήταν ακριβές και του αρέσει «να βρίσκεται στις χαμηλότερες μπάντες».

Μοιράστηκε επίσης ένα γραφικό που φαινόταν να υπονοεί ότι η αγορά είναι έτοιμη για άλλη μια ανοδική ανάκαμψη καθώς ακολουθούσε το μοτίβο.

Διάγραμμα κατά PlanB
Η τελευταία του άποψη έρχεται αφού δήλωσε ότι η υψηλή τιμή όλων των εποχών των σχεδόν 69.000 $ δεν μπορεί να είναι η υψηλότερη τιμή που θα φτάσει το κρυπτονόμισμα αναφοράς σε αυτόν τον κύκλο κατά το ήμισυ. Εξήγησε επίσης ότι η αγορά Bitcoin δεν θα δει ξανά πτώση της τιμής κατά 80% στην ιστορία της.

Το μοντέλο S2F και η τιμή του Bitcoin
Τον Ιούνιο, ο PlanB προέβλεψε ότι η αξία του Bitcoin κατά τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα κυμαινόταν στα 47 χιλιάδες $, 43 χιλιάδες $, 63 χιλιάδες $, 98 χιλιάδες $ και 135 χιλιάδες $, αντίστοιχα. Η πρόβλεψή του για τους πρώτους τρεις μήνες έγινε πραγματικότητα καθώς η αξία του Bitcoin ήταν πολύ πάνω από την προβλεπόμενη τιμή του στα τέλη Οκτωβρίου.

Ωστόσο, το μοντέλο υποχώρησε τον Νοέμβριο και τώρα τον Δεκέμβριο καθώς η αστάθεια της αγοράς άρχισε απροσδόκητα. Πρόσφατη ανάλυση από την εταιρεία ανάλυσης κρυπτονομισμάτων στην αλυσίδα Glassnode απέδωσε ότι οι διακυμάνσεις των τιμών συνδέονται με τεράστιες εκπτώσεις που συμβαίνουν στην ασιατική αγορά.

Συγκεκριμένα, μεγάλο μέρος της πίεσης των πωλήσεων προέρχεται από το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων της Ασίας Huobi, σύμφωνα με τον ειδικό στην ανάλυση της αλυσίδας Bitcoin, «την ορθολογική ρίζα». Ο αναλυτής σημείωσε ότι το BTC ρέει από την Ασία για αρκετό καιρό καθώς η Huobi ενίσχυε τη μετακίνησή τους από την Κίνα.

Ωστόσο, προσθέτει ότι οι αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης εξαγοράζουν την εκροή. Αυτό σημείωσε επίσης ο αναλυτής της Glassnode, Johannes, ο οποίος το χαρακτήρισε ένα μέρος της ασημικής επένδυσης στην αγορά. Ο Johannes σημείωσε ότι ο ρυθμός πώλησης έχει επιβραδυνθεί, υποδεικνύοντας ότι η τιμή μπορεί σύντομα να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Σήμερα, το Bitcoin διαπραγματεύεται περίπου στα 48.496 $, σημειώνοντας αύξηση 4,41% την ημέρα.

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Olivia Brooke

Article: https://zycrypto.com/bitcoin-needs-a-small-miracle-for-a-100000-christmas-analyst-planb/

Πηγή:Giannis Andreou
Κοινοποιήστε το!