Τα τελευταία δύο χρόνια, το

Πιθανώς, ο Satoshi Nakamoto, όταν σκέφτηκε το φαινόμενο του μισού, το είχε κάνει για να υποθέσει διπλασιασμό της τιμής κάθε τέσσερα χρόνια. Εν τω μεταξύ, το PlanB έδειξε ότι τα πρώτα 10 χρόνια της ιστορίας, το Bitcoin κινήθηκε γύρω από μια εκθετική συνάρτηση που σημαίνει ότι με κάθε υποδιπλασιασμό, η τιμή αυξάνεται δέκα φορές αντί να διπλασιάζεται.

Λόγος #1

Ο πρώτος λόγος είναι ο εξής: Μπορούμε πραγματικά να υποθέσουμε ότι το Bitcoin θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε αξία γύρω στο 2039;

Ένα δισεκατομμύριο ανά Bitcoin θα σήμαινε ότι η κεφαλαιοποίηση θα έφτανε περίπου τα 20.000 τρισεκατομμύρια δολάρια, «μόνο» 130 φορές την τρέχουσα αξία των χρηματιστηρίων. Για να μην αναφέρουμε ότι τα επόμενα χρόνια, η αξία, σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, θα ήταν προορισμένη να δεκαπλασιαστεί.

Προφανώς αυτό είναι αδιανόητο, έστω και ειδικά για τους επόμενους δύο βαθμούς.

Λόγος #2

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το μοντέλο δεν λαμβάνει υπόψη τη ζήτηση, αλλά μόνο τη σπανιότητα, και το Bitcoin δεν είναι πλέον το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης σε κυκλοφορία. Η κυριαρχία του μειώνεται λόγω των πολλών αναδυόμενων έργων που αναπόφευκτα τραβούν την προσοχή (και τις επενδύσεις) μακριά από τον ψηφιακό χρυσό.

Στην πραγματικότητα, είναι ακριβώς η αδυναμία εξέτασης του αποτελέσματος που προκύπτει από τη ζήτηση που καθιστά το μοντέλο απόθεμα στη ροή ελλιπές. ένα σπάνιο περιουσιακό στοιχείο έχει αξία εάν οι άνθρωποι θέλουν να το αγοράσουν. Ένας πίνακας ενός άγνωστου καλλιτέχνη, ακόμα κι αν είναι όμορφος και ακόμα κι αν ανήκει σε μια συλλογή από μερικούς πίνακες, δεν αξίζει τίποτα αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον που θέλει να τον κατέχει.

Το συζήτησα στο άρθρο μου πριν από μερικούς μήνες, όταν πρότεινα ένα μοντέλο πρόβλεψης Bitcoin που βασίζεται στη ζήτηση αντί της σπανιότητας. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, για να φτάσει το Bitcoin να αξίζει ένα δισεκατομμύριο, θα χρειάζονταν περίπου τέσσερα τρισεκατομμύρια πορτοφόλια σε κυκλοφορία — εντελώς αδιανόητο ως σενάριο.

Σχετικά: Πρόβλεψη τιμής Bitcoin χρησιμοποιώντας ποσοτικά μοντέλα, Μέρος 3

Λόγος #3

Ο τρίτος λόγος προέρχεται από την ίδια την κατασκευή απόθεμα σε ροή.

Αν αντί να κάνουμε την παλινδρόμηση από την αρχή μέχρι σήμερα, υποθέταμε ότι την είχαμε κάνει στο τέλος κάθε περιόδου πριν από το μισό, η παλινδρόμηση θα ήταν πάντα διαφορετική .

Αν είχαμε υπολογίσει τη ροή των αποθεμάτων στο τέλος του πρώτου μισού, οι προβλέψεις θα ήταν να φθάσουμε στην κεφαλαιοποίηση των διαμαντιών παγκοσμίως ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016. Ωστόσο, στο τέλος του δεύτερου μισού τον Αύγουστο του 2016, η γραμμή παλινδρόμησης έδειξε ότι η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin θα έφτανε αυτή του χρυσού το 2021, ενώ βρισκόμαστε ακόμη στο ένα δέκατο της διαδρομής.

Σχετικά: Πρόβλεψη τιμής Bitcoin χρησιμοποιώντας ποσοτικά μοντέλα, Μέρος 4

Έτσι, η διαδρομή του Bitcoin στο καρτεσιανό επίπεδο με διπλό λογαριθμικό άξονα, που προτείνεται από το PlanB, πιθανότατα δεν μπορεί να θεωρηθεί ευθεία γραμμή αλλά καμπύλη (με μαθηματική περιγραφή που δεν έχει ακόμη μελετηθεί) που τείνει να ισοπεδωθεί με την πάροδο του χρόνου, ακυρώνοντας ουσιαστικά η υπερβολικά αισιόδοξη πρόβλεψη του μοντέλου απόθεμα σε ροή που προτείνεται από το PlanB.

Αυτό το άρθρο δεν περιέχει επενδυτικές συμβουλές ή συστάσεις. Κάθε κίνηση επένδυσης και συναλλαγών εμπεριέχει ρίσκο και οι αναγνώστες θα πρέπει να διεξάγουν τη δική τους έρευνα όταν λαμβάνουν μια απόφαση.

Οι απόψεις, οι σκέψεις και οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά του συγγραφέα και δεν αντανακλούν ούτε αντιπροσωπεύουν απαραίτητα τις απόψεις και τις απόψεις της Cointelegraph.

Ο Daniele Bernardi είναι ένας κατά συρροή επιχειρηματίας που αναζητά συνεχώς την καινοτομία. Είναι ο ιδρυτής της Diaman, ενός ομίλου αφιερωμένου στην ανάπτυξη κερδοφόρων επενδυτικών στρατηγικών που εξέδωσε πρόσφατα με επιτυχία το PHI Token, ένα ψηφιακό νόμισμα με στόχο τη συγχώνευση της παραδοσιακής χρηματοδότησης με περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης. Το έργο του Bernardi προσανατολίζεται στην ανάπτυξη μαθηματικών μοντέλων που απλοποιεί τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων των επενδυτών και των οικογενειακών γραφείων για τη μείωση του κινδύνου. Ο Bernardi είναι επίσης πρόεδρος του επενδυτικού περιοδικού Italia SRL και της Diaman Tech SRL και είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Diaman Partners. Επιπλέον, είναι διαχειριστής ενός αμοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθμισης κρυπτογράφησης. Είναι ο συγγραφέας του The Genesis of Crypto Assets , ενός βιβλίου για τα κρυπτογραφικά στοιχεία. Αναγνωρίστηκε ως «εφευρέτης» από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας για το ευρωπαϊκό και ρωσικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του σχετικά με τον τομέα των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Πηγή:
Κοινοποιήστε το!