Τα κρυπτονομίσματα και ο αθλητισμός συνέχισαν να συγκρούονται το 2021 με τις συνέργειες μεταξύ των δύο να αποδεικνύονται καρποφόρες σε πολλά μέτωπα.

Η σχέση μεταξύ του αθλητικού κόσμου και των διαφόρων εφαρμογών των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain επεκτείνεται σιγά σιγά τα τελευταία χρόνια. Το ταπεινό ξεκίνημα απλών χορηγιών που χτίζουν την πρώιμη αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας για ανταλλαγές και πλατφόρμες πληρωμών έχουν γίνει χιονοστιβάδες σε παγκόσμια αναγνώριση και συνεργασία μεταξύ των τομέων, με το 2021 να βλέπει μια ποικιλία διαφορετικών περιπτώσεων χρήσης να έρχονται στο προσκήνιο.

Από τα γήπεδα μπάσκετ του ΝΒΑ μέχρι τα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ευρώπης, η κρυπτογράφηση συνεχίζει να δημιουργεί έκθεση σε νέους χρήστες και αγορές. Σε αυτό το πρωτοχρονιάτικο σπέσιαλ, η Cointelegraph υπογραμμίζει τη διαρκώς αυξανόμενη σχέση μεταξύ κρυπτογράφησης και αθλητισμού μέχρι το 2021.

Εδώ έρχονται τα NFT

Τα μη ανταλλάξιμα μάρκες (NFT) έχουν γίνει οικιακή λέξη τους τελευταίους 12 μήνες. Η βιομηχανία της ψυχαγωγίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της επέκτασης με καλλιτέχνες, μουσικούς, διασημότητες, επωνυμίες, ιδρύματα και δημιουργούς περιεχομένου να βουτούν με πρώτο χέρι στην τρέλα του NFT για να εξυπηρετήσουν θαυμαστές και συλλέκτες τα δικά τους μοναδικά ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα.

Ο αθλητισμός ήταν πάντα βασικός πυλώνας της βιομηχανίας του θεάματος, εξυπηρετώντας ασυναγώνιστες και χωρίς σενάριο στιγμές που αφήνουν ανεξίτηλο το σημάδι στους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Στο παρελθόν, τα μοναδικά συλλεκτικά αντικείμενα και τα αναμνηστικά έδιναν στους τυχερούς θαυμαστές να καυχιούνται για τους φίλους και την οικογένειά τους. Η εμφάνιση των NFTs το έχει μετατρέψει σε ψηφιακό τομέα όπου οι θαυμαστές μπορούν να αποκτήσουν, να εμπορεύονται και να επιδεικνύουν πολύτιμα NFT σε αγορές και πλατφόρμες που τροφοδοτούνται από blockchain.

Το ΝΒΑ άνοιξε τα ίχνη από αυτή την άποψη, μετατρέποντας τις καλύτερες στιγμές βίντεο από παιχνίδια σεζόν σε συλλεκτικά αντικείμενα NFT που έχουν αποφέρει έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μέσω της πλατφόρμας NBA Top Shot. Το πιο

Ο Tom Brady εμφανίζεται ξανά εδώ αφού απέκτησε μετοχικό μερίδιο στο FTX του Bankman-Fried, το οποίο θα τον δει να λαμβάνει πληρωμές σε κρυπτονομίσματα εκτός από το ότι είναι πρεσβευτής της επωνυμίας για την εταιρεία.

Κάτω από την Αυστραλία, ο σύλλογος του μπέιζμπολ Perth Heat υπέγραψε συμφωνία με τον επεξεργαστή πληρωμών Bitcoin OpenNode για να πληρώσει ορισμένους από τους παίκτες και το προσωπικό του στο BTC. Και πάλι, η υιοθεσία πραγματοποιείται σε αποκεντρωμένα μέρη του κόσμου.

Παράξενο και υπέροχο

Υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις όπου το κρυπτονόμισμα και ο αθλητικός κόσμος συγκρούστηκαν. Για τρίτη φορά αναφέρεται ο Τομ Μπρέιντι και για έναν εξίσου καλό λόγο. Τον Οκτώβριο, ο Brady έγινε ο πρώτος στρατηγός NFL στην ιστορία που έριξε 600 πάσες touchdown. Χτύπησε τη μπάλα στον συμπαίκτη του, Μάικ Έβανς, ο οποίος σημείωσε το touchdown. Ο ευρυγώνιος δέκτης των Buccaneers πέταξε τη μπάλα στο πλήθος αφού σκόραρε, παραδίδοντας ένα ανεκτίμητο κομμάτι αναμνηστικών σε έναν τυχερό οπαδό.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ένας υπάλληλος κατάφερε να συνομιλήσει με τον οπαδό και ο Μπρέιντι συνέχισε να προσφέρει στον τυχερό θεατή 1 Bitcoin ( BTC ) για να του δώσει πίσω την ιστορική μπάλα. Αυτό το 1 BTC άξιζε 62.000 $, ενώ οι εκτιμήσεις για την αξία της πραγματικής μπάλας που ολοκλήρωσε το ορόσημο άξιζε κάτι μεταξύ 500.000 και 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Δεν ήταν όλα καλά νέα με μερικές ατυχίες μέχρι το 2021. Η Μάντσεστερ Σίτι και η Μπαρτσελόνα, γνωστές στα αντίστοιχα πρωταθλήματα τους, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν συμφωνίες με μικρότερες εταιρείες κρυπτονομισμάτων για διαφορετικούς λόγους, κάτι που υπενθύμισε ότι ο χώρος είναι ακόμα εκκολαπτόμενες και ορισμένα έργα και εταιρείες ενδέχεται να μην προσφέρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θέλουν να προσφέρουν.

Ο θρύλος του ισπανικού ποδοσφαίρου Andrés Iniesta προειδοποιήθηκε διαδικτυακά από μια ισπανική ρυθμιστική αρχή για την προώθηση της Binance στα προφίλ του στο Twitter και στο Instagram. Η Εθνική Επιτροπή Αγοράς Κινητών Αξιών (CNMV) προειδοποίησε για «σημαντικούς κινδύνους λόγω της ύπαρξης μη ελεγχόμενων προϊόντων» σε ένα tweet σε απάντηση ώρες αργότερα.

Είναι αρκετά αβλαβές, αλλά υποδηλώνει ότι η ενσωμάτωση κρυπτονομισμάτων και σχετικών παραφυάδων στον κόσμο του αθλητισμού μπορεί μερικές φορές να συνορεύει με τη σφαίρα του αγνώστου. Μερικά πράγματα λειτουργούν φανταστικά και κερδίζουν έλξη, ενώ άλλα δεν απολαμβάνουν την ίδια επιτυχία, αλλά το τρένο της υιοθεσίας συνεχίζει.

Πηγή:
Κοινοποιήστε το!